Is het Westland conservatief of gewoon onder weg

Er was best een redelijke opkomst, donderdag in Nederland3. Kijk de foto’s er maar op na hier. Maar wanneer je de politici, de dwh en coc haaglanden organisatoren en de Nederland3 staf en vrijwilligers niet meetelt, hoeveel doelgroep is er bereikt?

Van de politici deed iedere partij mee, chapeau voor Leen Snijders, lijsttrekker CU-SGP, die zich betrokken voelde en met zijn slogan ieder mens is uniek. Vrouwen verwoorden het in de politiek vaak een stuk beter dan mannen, dat was al duidelijk bij het senioren debat, met Willy de Zoete. Ook nu was het geluid van Ilona Rozenboom en Lianda Heijl verfrissend. Deze avond was ik ook gecharmeerd van de inbreng van Dennis Chafia. Emancipatie? Jazeker, eigenlijk gebrek aan emancipatie.
Zijn we er in het Westland met aansluiting bij de regenboogsteden en gekleurd zebrapad. Een aantal raadsvertegenwoordigers vonden van wel.

Dit was niet het debat om politici langs de meetlat te leggen of discussie op de inhoud te verwachten. Kijk ook even hier voor de door de partijen ingevulde factsheet. Conservatief? Ja hoor meestal wel. De vraag wat er in het Westland moet gebeuren kwam ook aan de orde. Hoe zorgen we voor een open veilige omgeving voor iedereen. Er zijn er die dan direct naar anderen gaan wijzen. De meesten voelen haarfijn aan dat dat op school begint, bijvoorbeeld met gastlessen met ervaringsdeskundigen. Verschillende sportverenigingen hebben positieve ervaring met de John Blankenstein foundation. Ik ben benieuwd in hoeverre in het sport debat de John Blankenstein foundation weer aan de orde wordt gesteld. Zijn de reacties daar net zo positief? Politici moeten niet alleen tijdens verkiezingen maar daarbuiten zich laten informeren, niet alleen zenden, maar ook de antenne gebruiken. Dat was mijns inziens vooral de winst van dit debat en dat is op zich de moeite waard. Westland op weg naar meer emancipatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.