Honselersdijk (speerpunten partijen)

Lokale kernbeleid
CDA, LPF en Westland Verstandig hebben programma’s voor de kernen. Dat snap ik wel, maar ik wil met een paar steekproeven toch eens toetsen wat dat aan  specifieke oplossingen voor die kernen brengt. Of komen de partijen niet verder dan het benoemen van de problemen? In dit blog Honselersdijk en wat LPF, CDA en Westland Verstandig daarover melden.

Centrumplannen
Alle drie de partijen willen dat de centrumplannen voortvarend worden opgepakt. Logisch, dat wil iedere kern, en raadsbreed wil iedere partij dat. Ook opmerkingen over veilige school-thuisroutes vind ik relevant, maar inmiddels wordt dat beleid toch door alle partijen ondersteund?

De Voeght
Westland Verstandig meldt dat metaalhandel de Voeght weg moet. Dat speelt ook raadsbreed al vele jaren, weet ik uit ervaring (van 14 jaar terug). Het is er niet van gekomen, ook niet toen Westland Verstandig in het college zat, en ook niet toen een groot bedrijventerrein langs de A20 is ontwikkeld. Ik constateer dat Westland Verstandig niet aangeeft waar het bedrijf naar toe moet. Dan is sprake van roep-toeteren. Beetje makkelijk, zeker wanneer je geen begin van een oplossing aangeeft.

De waterkwaliteit bij de Wollebrand
Dat lijkt me een relevant lokaal punt, genoemd door het CDA. Totdat ik ging zoeken naar rapportage over de waterkwaliteit ter plekke. Die is hier te vinden. Met de waterkwaliteit blijkt helemaal niet veel mis. Geen riooloverstort in de buurt, de horeca heeft gescheiden afvoer. Kortom de voornaamste vervuilingsbronnen zijn de veilingroute (afvalstoffen van de weg) en voedingsstoffen van de tuinbouw uit het omliggend water. Met andere woorden eigenlijk hebben we te maken met een Westland breed punt over waterkwaliteit.

Verdeling woningen
De LPF wil continu in de gaten houden of inwoners van Honselersdijk geen overlast veroorzaken. Succes ermee zou ik zeggen. Oplossen doe je door het verdelen van verschillende soorten woningen over het hele Westland. Zorg dat in ieder bouwplan de sociale huur en koopvoorraad verplicht wordt opgenomen. Voorkom dat er afvoerputjes in de kernen en aan de andere kant wijken waar de problemen over de schutting worden gegooid. Bouw gevarieerd. Helaas kreeg ik daar in mijn tijd in de politiek bij de LPF de handen daar niet voor op elkaar.

Met andere woorden lokaal kernenbeleid in Honselersdijk is veel open deuren en weinig relevante oplossingen. Binnenkort een andere kern in een nieuw blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.