Inzetten op meer geluk

Wethouder van Geluk,

De gemeente Schagen heeft er voor gekozen om te (be)sturen op geluk!
Trouw schrijft er over en ik vind het fantastisch. Krijg er allerlei fantasieën bij, maar het mooie is dat ze daar in Schagen ervaring mee hebben.

Een paar voorbeelden uit de praktijk inspireren.
Een straat die open moet voor nieuwe riolering biedt allerlei kansen. Het is niet vanzelfsprekend meer om dan een briefje te schrijven met uitleg datum van start en oplevering en klaar. Nu doet Schagen dat anders: Nodigt mensen uit voor koffie en praat men hen over een mogelijke metamorfoses, om werk met werk te maken en tegelijkertijd zaken te verbeteren.
Een ander voorbeeld is geluksbudgetten die isolement moeten tegen gaan. Meer gelukswinst per euro. Eigenlijk probeert Schagen mensen zo slim mogelijk te faciliteren, zodat ze zelf aan hun geluk kunnen werken.

Een ander voorbeeld is gelukslessen op school, waar leerlingen echt enthousiast over zijn. Ze zijn nog maar net begonnen in Schagen, maar het zijn stappen in de goede richting. Een fantastisch initiatief dat staat voor een andere manier van besturen. Kunnen we in het Westland nog wat van leren.

Eén gedachte over “Inzetten op meer geluk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.