Geworteld in Westland (3) De kernen van het Westland

Na twee blogs geworteld in Westland (hier en hier) , wil ik een korte serie over kernen in het Westland neerzetten. De vijf gemeenten die samen Westland vormden worden vaak geduid als de grotere kernen: ‘s-Gravenzande (20), Naaldwijk (18), Wateringen (14), Monster (14) en de Lier; Tussen haakjes afgeronde inwoneraantallen in duizenden per kern).
In deze serie komen de kleinste kernen het eerst aan bod: Ter Heijde, (0,6), Heenweg (0,7), Kwintsheul (4), Maasdijk (4), Poeldijk (6), Honselersdijk (8).

Sommige partijen schrijven per kern neer wat ze willen. Met geworteld in Westland en Jorwerd in het achterhoofd vind ik het interessant naar die plannen te kijken.
Mijn pleidooi is altijd geweest niet in het buitengebied te bouwen. Zorg dat je nieuw bouwt bij bestaande voorzieningen. Zo houd je die voorzieningen, winkels, scholen, kinderopvang, verenigingen etc. in stand. Grootschalige nieuwbouw op goedkope grond tussen de kernen in is uiteindelijk duurkoop voor de gemeente Westland en haar inwoners.
In snel tempo komen de wensenlijstjes van de politieke partijen per kern langs

.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.