Geworteld in Westland (1)

Feestje in het Westland
Welkom in het beste theater van Nederland, zo verwelkomt Jan Willem van den Beukel, leraar geschiedenis, CDA politicus en Westlander het publiek in een bomvolle grote zaal van theater de Naald. Zojuist heeft dat mooie team opnieuw de landelijke prijs “theater van het jaar” ontvangen.
Het project wat Jan Willem, met een team opzette heet geworteld in Westland. In dit eerste blog van een korte serie benoem ik de omgeving. Ik vind het dermate inspirerend dat ik er ook meerdere politieke boodschappen uithaal. In vervolg blogs.

Project en team
Het project Geworteld in Westland richt zich vooral op (zo’n 50) deelnemende familiebedrijven met meerdere generaties, die langer dan 50 jaar actief zijn in onze streek. Een boek, filmpjes en nu dan een theaterprogramma. Ik heb er van genoten. Voor herhaling vatbaar. Natuurlijk is dit voor iemand van boven de vijftig, geboren en getogen in het Westland is het echt helemaal goud.
Het begint met een feest van herkenning. Bij dit feestje in de Naald vertelt rasverteller Jan Buskes, Loosduiner van het Historisch Archief Westland over ontwikkelingen en verbanden. Ook de low key, nuchtere en heerlijke muzikale omlijsting van Kruit, Dijk en Jump (Peter Kruithof, Peter Dijkhuizen, Jump Koch) maakt de avond af.

Team
Met fotograaf Thierry Schut heeft dit team goud in handen. Grafisch ondersteuning biedt Brenda Renssen, interviews en teksten zijn belegd bij Cent en Joke Wageveld van tekstbureau Westland, media bij Wilma Broch, en de video’s verzorgd door good-old Wim van Wensveen met zijn RITV team. Samen met Ton Immerzeel (Westlands museum) en Peter Smit is het historisch perspectief geborgd en tenslotte is de internet opzet belegd bij Mees OverdeVest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.