Drie eenpitters in de raad

De komende raadsperiode vormen GroenLinks, D66 en PvdA drie onafhankelijke fracties… Vol eigen identiteit, inhoudelijk met lege handen. Geen deelname aan het college, beperkte opbouw, ieder op eigen wijze “laatste der Mohikanen”, fragiel en  kwetsbaar.

Een aantal mensen werkte 15 jaar terug dwars tegen de partij-molochen in aan Progressief Westland. Om verstokte bestuurders mee te krijgen moest alles dichtgetimmerd worden in afspraken. Die afspraken werden in beton gegoten en flexibiliteit is er maar beperkt in gekomen.
Uiteindelijk leverde die samenwerking wel een wethouder op. Inmiddels was D66 toen al afgehaakt.

Een jaar voor deze verkiezingen braken de PvdA en GL spelers met elkaar, niet inhoudelijk op persoonlijk vlak. Vervolgens brak de PvdA weer verder. De drie kruimels zullen straks, wanneer ze er iets van willen maken moeten samenwerken. Dat is goed voor Progressieve politiek in het Westland, dat is goed voor de raad in het Westland en ik hoop maar dat de samenwerking verder gaat dan die ene fractie. Om bij de volgende verkiezingen niet weer met een te smalle basis aan de kant te blijven staan .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.